Казват, че красотата изисква жертви.  И въпреки че дните на

...
Казват, че красотата изисква жертви.  И въпреки че дните на
Коментари Харесай

8 неща, които изглеждат готини, но всъщност бавно разрушават здравето ни

Казват, че хубостта изисква жертви.  И макар че дните на стегнатите викториански корсети, които в най -добрия случай доведоха до пристъп, и на твърдите нишестени яки, които биха могли да блокират достъпа на въздух, са отминали, през днешния ден има облекла, които са рискови за носене прекомерно дълго и прекомерно постоянно.

Ние взехме решение да разберем какви аксесоари, облекла и обувки освен ни карат да изглеждаме ужасно и да се усещаме уверени, само че и могат да доведат до здравословни проблеми.

Обувки с остри пръсти

Лодките с остри пръсти могат да бъдат също толкоз рискови, колкото обувките на висок ток.  В такива обувки има малко място за пръстите на краката и те са хванати в неестествено състояние.  Тъй като придвижва цялото ви тегло в предната част на крайници, с течение на времето може да аргументи мехури и да повреди нервите сред пръстите на краката.

Обувки с 1-2 размера по-големи

Често звездите носят обувки с един или два размера по -големи от нужното за събития.  Те вършат това, с цел да избегнат мазоли и отоци: обувките не прилепват компактно, не пречат на кръвообращението и не търкат краката си.  Но едно е да обуеш такива обувки един път или два пъти, а напълно друго е да ги носиш от самото начало.

Обувките, които са по -големи от нужния размер, ни принуждават да сменим походката: заради страха, че те просто ще излетят от краката ни, ние несъзнателно стискаме пръстите на краката си при вървене, а това води до проблеми с краката, бурсит и в последна сметка, може да засегне коленете, гърба и шията.  Честото носене на извънгабаритни обувки също може да докара до мазоли и мазоли, изключително по петата.

Селиконови обувки

Модни дами носят транспарантни пластмасови обувки от няколко години.  Изглежда, несъмнено, впечатляващо, само че е по -добре да не се увличате по него.  Поради обстоятелството, че PVC въобще не пропуща въздух, от този материал вътре в обувките се основава удобна среда за растежа на гъбички и бактерии.  Краката в пластмасови обувки мигновено се изпотяват и върху тях бързо се образуват мазоли.

Балерини

Балерините също не са най -добрите обувки за постоянно носене.  Този модел не обезпечава нужната опора за свода на стъпалото, който е изпълнен с проблеми с коленете и гърба.  В допълнение, балерините имат тънка подметка, която кара краката ви да усещат всяко камъче, по което ходите.  И в случай че инцидентно настъпите нещо остро, има риск да го счупите изцяло.

Тежки бижута

Големите и тежки обеци, несъмнено, наподобяват впечатляващи, само че имат един минус: постоянно съществува риск инцидентно да ги хванете за нещо и да разкъсате ушната мида.  Също по този начин, заради тежестта си, те го издърпват мощно, което може да докара до разпъване и прибързано стареене на кожата.

Коригиращо долни дрехи

С помощта на коригиращо долни дрехи можете освен да извършите силуета издълбан, само че и да станете по -тънки по мярка.  Но би трябвало да внимавате: носенето на такова долни дрехи, изключително в случай че е определено погрешно, е рисково за здравето. Най -често срещаният проблем, който предизвиква, е дразненето на кожата.

Прекалено стегнатите облекла могат да притиснат нервите, причинявайки изтръпване или изтръпване.  Ако имате неприятна циркулация, това може да утежни положението или да докара до нараснало отичане на краката.

Тесни облекла

Прекалено тесните облекла също са рискови, в случай че се носят прекомерно постоянно и прекомерно дълго.  Тя може да раздразни кожата, което от своя страна може да докара до инфекции.  Подобно на облеклата, стегнатото облекло нарушава естественото кръвообращение и предизвиква стомашно -чревни разстройства.

Панталони с висока талия

Тесните панталони и дънки, изключително тези с висока талия, могат да основат проблеми.  Поради натиска, който оказват върху стомаха, може да възникне киселинен рефлукс.  Когато човек седне в такива облекла, коланът стартира да притиска червата.

Освен това гърбът и мускулите ще разчитат на непрекъснатата поддръжка на такива панталони, те ще станат по -малко дейни, тялото ще спре да ги употребява и това ще докара до болки в гърба.

Какво имате от този лист?  Колко постоянно носите това?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР